Skip to main content

Amsterdams Kunst Corso verenigt alle kunstvormen en groeit uit tot uniek spektakel.

Voetstap rijdende optocht met ruim 16 wagens brengt de kunst naar de straat.

Zaterdag 25 mei 2024, start 13.00

Voor het derde jaar op rij brengt de Culturele Stelling van Amsterdam (CSA) een feestelijke ode aan haar stad met het Amsterdamse Kunst Corso, dwars door heel Amsterdam.
Route: Het Corso start om 13.00 in het Vondelpark en gaat via het Museumplein, Leidsestraat naar de Dam, Rozengracht, Haarlemmerplein en eindigt met een finale op het Stenen Hoofd.

Houd de website van de Culturele Stelling in de gaten voor updates en bevestiging ROUTE & PROGRAMMA: www.culturelestelling.amsterdam

Kopie van 2024 Persbericht Corso 3

Performance, Beeldende kunst, muziek, theater, design
Jette Kelholt en Sara Calmijer Meijburg, Bart Eysink Smeets, Origins: Krien & Merante, Four Siblings Collective, Vervlochten in Verdediging, Selby Gildemacher en Gijs Velsink,, Ruigoord & De Luchtbus, Snowapple, Zo Prod, Wybe de Haan, Inoyson, Wynnm, Ninamounah, Pepijn de Kock, Maaike Fransen, Peter Zegveld & Terts Brinkhoff, Baque Flamingo, Mariana Penas Charrua, Fanfare van de Eerste Liefdesnacht, De Roode Bioscoop, Between Two Hands Collective, Oscar Jan Hoogland en Semere Welday, Jippe Liefbroer, Fons van Tienen, Alex Winters, Pia Vapeur, Wolf en Paul, Unity Vibes

Kopie van 2024 Persbericht Corso 3

Met het Kunst Corso vieren we de bruisende kunst- en culturele sector van Amsterdam en vragen we aandacht voor een leefbare en betaalbare stad voor iedereen. Want wat voor stad wil Amsterdam zijn?

4 stops en mini-festivalletjes van een half uur

Volg deze lange slinger, als een rijdend sieraad door de stad. Wij zijn te zien op vier stop- of standplaatsen in de stad waar voorstellingen en muzikale performances onder leiding van een host plaatsvinden. De locaties zijn binnenkort bekend.

Zwaan-Kleef-Aan

Ook roepen wij via een open call creatieve Amsterdammers op om een speelse eigenzinnige bijdrage te leveren en op riksja’s, bakfietsen of lopend aan te sluiten bij de feestelijke stoet! Zo kan iedereen meedoen en wordt het Corso een afspiegeling van Amsterdam Maakstad.

Uitgelicht

Fashionista Ninamounah neemt deel vanuit de mode met een aandoenlijk en innemend reuze sculptuur. Dit jaar wordt een groot deel van de wagens opgetuigd door jonge, veelbelovende makers. Vooraan de stoet… Atlas is boos! Een immense wereldbol rolt van Atlas vermoeide schouders het publiek in. Kunstenaars Peter Zegveld en Terts Brinkhoff proberen de wereldbol onder bedwang te houden. Selby Gildemacher & Gijs Velsink verzorgen een rijdende Talkshow. In hun programma nodigen zij vele gasten voor een interview uit op hun wagen en zenden dit uit via de radio.

Bijzondere samenwerkingen

Dit jaar hebben we een bijzondere samenwerking met het internationale Snowapple Collective. Dit multidisciplinaire collectief neemt de artistieke invulling van drie wagens op zich met bijdragen van vele makers, zoals het Franse kunstenaarscollectief ZoProd en het werk van de net afgestudeerde scenograaf Wybe de Haan.

De Culturele Stelling van Amsterdam

Het Kunst Corso brengt een feestelijk tegengeluid vol toekomstmuziek. Zo luidt de doelstelling van de activiteiten van de Culturele Stelling van Amsterdam (CSA) dan ook: het zichtbaar maken van de kunsten en daarmee de kunst en haar culturele vrijhavens en panden in en rond Amsterdam op de kaart houden. Hier is de Culturele Stelling een overkoepelende, actiegerichte en verbindende organisatie voor.

Contact:

Frederique van Rijn: 06-42019189 /
Website: https://culturelestelling.amsterdam/
Instagram: https://www.instagram.com/culturelestelling/
Facebook: https://www.facebook.com/culturele.stelling