Skip to main content

Save

Save

Plantage Dok is onderdeel van de Culturele Stelling van Amsterdam, een groot Amsterdams netwerk van kunst- en cultuurproducenten die werkzaam zijn op creatieve werkterreinen en vrije ruimten aan de rafelranden van de stad.

Amsterdam heeft een reputatie als kleine metropool met grote aantrekkingskracht op ondernemende mensen, ambachtslieden, kunstenaars en vrije geesten. Zij brengen vernieuwing, cultuur en welvaart in het stadsleven. Door de focus te leggen op de mondiale aantrekkingskracht dreigt de stad soms te vergeten waar haar kracht ligt. Daarom richten wij de schijnwerpers op de innovatieve kracht van de kunst- en cultuurproducenten die werkzaam zijn in de woon-werkpanden en vrije culturele ruimten in en om de stad.

  • Geen cultuurstad zonder vitale cultuurproductie
  • Diversiteit is onze biotoop, autonome creativiteit is onze verbindende kracht
  • De stad voedt de cultuurproducenten en de cultuurproducenten voeden de stad
  • Alle onderdelen van de Culturele Stelling, groot of klein, zijn gelijkwaardig in het geheel
  • De Culturele Stelling van Amsterdam is onafhankelijk, zelforganiserend en valt niet te institutionaliseren.

De Culturele Stelling is geïnspireerd op de culturele ingebruikname van de Stelling van Amsterdam. Deze ring van forten, verdedigingswerken en magazijnen stamt uit het begin van de 19e eeuw. In tijden van gevaar kon de bevolking zich erachter verschansen, door het land buiten de linie onder water te zetten. De linie is nooit gebruikt, maar wordt nu in staat van paraatheid gebracht! De culturele terreinen uit de Stelling van Amsterdam vormen samen met vrije culturele ruimten en andere creatieve initiatieven uit de stad de Culturele Stelling van Amsterdam.

 Deelnemers

www.hetdomijn.nl
www.nieuwenmeer.nl
www.adm.nl
www.kunstfort.nl
www.ruigoord.nl
www.pampus.nl
www.1800roeden.nl
www.veem.nl
www.ndsm.nl
www.rijkshemelvaart.com
www.ot301.nl
www.heesterveldcc.nl
www.woonwerkpandtetterode.nl
www.zaal100.nl
www.vondelbunker.nl
www.occii.nl
www.plantagedok.nl

 

Bekijk de kaart CSA met links in PDF formaat.
https://culturelestelling.amsterdam/