Skip to main content
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Lady Chatterley’s Lover – De Warme Winkel theatervoorstelling

10 September 2022 @ 8:30 pm - 10:00 pm

De Warme Winkel Lady Chatterley’s Lover

In de beruchte en grensverleggende roman Lady Chatterley’s Lover (1928) van D.H. Lawrence valt de adellijke Constance Chatterley halsoverkop voor de brute charmes van boswachter Oliver Mellors. Vanwege de opwindende inhoud veroorzaakte de roman een groot schandaal en was het lange tijd verboden in Engeland en ver daarbuiten. In het geniep werd het boek decennia van hand op hand doorgegeven.

Hoewel Lawrence toen vooral werd gezien als provocateur, was dat allerminst zijn bedoeling. Hij voelde heilig vuur om eerlijk te spreken over seks en seksuele voorkeur. Hij wilde nieuwe rolmodellen creëren en zette zijn lezers aan in het reine te komen met kanten van onszelf die we het liefst aan het daglicht onttrekken.

Houvast zoekend in het verleden, van henzelf en van het begin 20e-eeuwse Engeland, gaan Florian Myjer en Lisa Verbelen de dans aan met deze schandaalroman. Vol overgave omarmen ze hun seks en hun driften. Schaamteloos wentelen ze zich in perversie en genot en nemen Lady Chatterley’s Lover een beetje ruig en een beetje teder mee naar de 21e eeuw.

Na een steeds intensievere samenwerking is Florian Myjer op 1 januari 2021 toegetreden tot de artistieke kern van dit illustere gezelschap. Lady Chatterley’s Lover is zijn eerste Warme Winkel (voorheen toneelgroep Amsterdam)-voorstelling in die hoedanigheid en zijn laatste bij Frascati Producties. Hij schreef deze samen met Warme Winkel-sweetheart Marieke de Zwaan en BOG.-flirt Lisa Verbelen.

Details

Date:
10 September 2022
Time:
8:30 pm - 10:00 pm
Website:
https://dewarmewinkel.nl/voorstellingen/lady-chatterleys-lover/

Organizer

De Warme Winkel
View Organizer Website

Venue

Dokzaal